söndag, juli 16, 2006

Back from the great war...

Då har man testat Arvika också, trevlig liten festival faktiskt. Vi anlände redan på tisdag eftermiddag och möttes såklart av regn. Vi fick dock snabbt upp Karres partytält vilket var skönt. Mitt nya tält från jysk som kostat 100 kr höll tätt och var ett mycket prisvärt tält. Regnet slutade redan efter ett par timmar för att aldrig återvända igen. Istället var det strålande sol som gällde resten av dagarna.

Nätterna var dock på flera sätt fasansfulla, framförallt pga den elaka kylan. Hur temperaturen kan sjunka så mycket när solen gått ner är för mig ett mysterium. Även med långkalsonger, värmetröja 90 och jacka så frös man arslet av sig. Ska det verkligen komma rök ur munnen på en i mitten av juli? Ska man behöva frysa om händer och tår?

Så många konserter blev det faktiskt inte, höll på att somna både till the Knife och Turbonegro och gjorde det faktiskt till Franz Ferdinand. Tog faktiskt aldrig nån större titt på festivalområdet då jag mest var intresserad av att få i mig en stor dos festande. Kaizers orchestra var dock en stor överraskning, bästa nya bandet jag sett på år och dar. cirkuszigenarpunkrock komplett med läckra surfgitarre, dragspel och blås. Lägg till det en fantastiskt engagerad frontman och lite Slipknot-tunnor och euforin var total.

Festandet var strålande, kände inte så många ur Camp Teddygagers innan men de flesta var väldigt duktiga spelare. Mycket öl gick åt vid våra stulna regissörstolar. Team Siups rising star Blondie blommade efter en knackig första kväll ut till en riktig stjärna. En väldigt bra lagspelare med en fantastisk teknik.

Två projekt startades under vistelsen i campen. Det första att med hjälp av stormkök baka och grädda morotskaka, gick såklart åt helvete. Smeten blev bra men ville inte stelna riktigt i pannan så det blev till att slänga skiten. Det andra projektet var mitt initiativ, att av ett trasigt leksakstält bygga en flygande drake. Blompinnar och fiskelina köptes in i byn och draken såg faktiskt väldigt riktig ut. Tyvärr fungerade den inte under testflygningarna, måste ha varit fel på vinden.

Förövrigt så leder campens drottning Sussi Gross tävlingen "Först in på nittiotalet" genom att hångla med Maddes lillebror Jocke född 1990. Gick dock aldrig "all the way".

Nu är det dags att vila upp sig ett par dagar, 15 öl och 60-70 cigg om dagen i dagarna fem sätter sina spår, vi ses till nästa fest!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

lät ju inte helt oävet.

12:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home